trattoriánk

Egy falat Toszkána, immár több mint negyed évszázada Budapesten

Észak-Olaszország esszenciáját hoztuk el a város szívébe, hogy bármikor megízlelhesd egy valódi toszkán carbonara krémességét, egy ropogós római pizza karakterét vagy az olasz desszertkultúra legfinomabb darabjait.

Ha csak a lényeg érdekel, ennyit mindenképp érdemes tudnod Budapest első olasz étterméről. De ha van még egy perced, görgess tovább és elmeséljük történetünket. Meglátod, nem fogod megbánni!

A Belgrád rakpartról indult minden

1992-ben nyitottunk egy olyan városban, ahol az olasz konyha még leginkább a pizzás dobozokat jelentette.
Mi máshogy csináltuk. Trattoriaként, a szó valódi, olasz értelmében. Nem divatból, nem dizájnból. Hitből.

Ma is ugyanott vagyunk: az Erzsébet és a Szabadság híd között, pont félúton. Panorámával a Gellért-hegyre, olasz szavakkal a levegőben, és egy konyhával, ami ugyanúgy hisz az egyszerűségben, mint negyed évszázaddal ezelőtt, amikor megnyitottunk.

Mi az a Trattoria – és mit jelent nekünk?

Nem étterem, nem bisztró, nem fine dining. A trattoria Olaszország lelke.

Egy családi hely, ahol az ízeket nem újragondolják, hanem tisztelik.
Ahol a séf ismerős, az alapanyag hazai, az étlap pedig pont olyan, mint Toszkánában: rövid, lényegre törő, és mindig friss.

Ezt vallja olasz séfünk, ezért kínálunk egyedülálló toszkán borokat, és ezért nem engedünk az alapanyagból.

Mert ez nem trend. Ez a dolgunk.

Valódi toszkán konyha Budapesten

A toszkán konyha a letisztultságról szól. Nincs túlgondolva – csak tökéletes alapanyagok, hozzáértő kezek, tiszta ízek.

Mi sem bízunk a véletlenre: húsaink, sonkáink, sajtjaink és boraink egyenesen Toszkánából érkeznek, fagyasztás nélkül, eredettanúsítvánnyal. Partnereinket régóta személyesen ismerjük és rendszeresen látogatjuk őket Toszkánában.

A steak nálunk Firenze módra készül: faszénen, sóval, borssal, olívaolajjal.
A pizza római recept szerint: fatüzelésű kemencében, vékony tésztával, bőséges feltétekkel.
Ellenállhatatlan fogásainkban pedig ott van éttermünk megannyi kiváló olasz mesterszakácsának szakértelme.

Borkínálat, ami párját ritkítja itthon

Egy valódi trattoria bor nélkül olyan, mint a pasta szósz nélkül.
Ezért nálunk az itallapot több mint száz egyedülálló borkülönlegesség gazdagítja.

A Trattoria Toscana gazdag vinotékája válogatott olasz és magyar borokat rejt magában, köztük olyan palackokkal, amiket máshol Magyarországon nem találsz meg.
A borlap mögött pedig ott a háttérmunka: havonta kóstolás, évtizedes kapcsolatok a termelőkkel, személyes látogatások az olasz és magyar pincékben.
Így tudjuk garantálni azt, amit egy toszkán vendéglőtől elvársz: hogy a bor legalább annyit adjon, mint az étel.

Negyed évszázada ugyanaz a cél hajt minket: hogy nálunk az olasz életérzés ne dísz legyen a falon, hanem ott legyen a tányéron, a pohárban és a vendégélményben.

Ha még nem jártál nálunk, itt az ideje.
Ha már igen, akkor tudod, miért térnek vissza a vendégeink újra és újra.

Itt keresd a Trattoriát