Ismerjétek meg Mario-t, konyhánk olasz kapitányát, aki remek fogásokon keresztül közvetíti nekünk az igazi toszkán életérzést!

A friss tészta elkészítését tanulta meg először Mario, a Toscana új séfje, akit már gyerekkorában lenyűgözött ez a varázslatos, már szinte misztikus folyamat, amelynek igazi mesterei az olasz anyukák és nagymamák. „Egy gyermek szemein keresztül megfigyelni még fantasztikusabb élmény volt, szinte lenyűgözött, hogy mennyiféle és milyen különleges tésztát lehet létrehozni két olyan egyszerű alapanyagból, mint a tojás és a liszt” – meséli. 

Amikor kedvenc ételéről faggatjuk, büszkén említi, hogy náluk otthon az ételek királynője a “Padlizsán Parmigiana”, a király pedig a “Ragù”. Emellett a nápolyi pizzához is olyan kedves családi emlékek fűzik, amelyek visszarepítik a gyerekkorába, így nem kérdés, hogy ez is a kedvenceinek listáján szerepel. 

Amikor a tipikus toszkán ételek kerülnek szóba, Mario azt vallja,  hogy ezeknél a fogásoknál újra és újra feltűnik a különleges kapcsolat a természettel. Habár Toszkánát többnyire a Tirrén-tenger veszi körül, a szárazföld kincsei sem maradhatnak ki az itteni gasztronómiából, ez tulajdonképpen a „parasztkonyha”. Ennek a hatása azonban még a tengeri fogásokban is fellelhető, például a “Cacciucco”-ban, vagy a nagyon kedvelt  “Csicseriborsó Passatina és Gamberi”-ben.

Séfünk eddigi karrierje minden élményére büszke, de ami legfőképpen boldoggá teszi, hogy az igazi és eredeti olasz konyhát képviselheti hazáján kívül. Azt a fajta konyhaművészetet, amely egyszerű, de ugyanakkor tökélyre fejlesztett alapanyagokból dolgozik. Mert ahhoz, hogy ezeket a megfelelő módon tudjuk kombinálni, ismerni és tisztelni kell a történelmet és eredetünket, hiszen máskülönben a hitelességet kockáztatjuk – legyen szó akár a legegyszerűbbnek gondolt étel elkészítéséről. 

A „pizza vagy pasta?” klasszikus kérdésre adott válaszával pedig Mario nem hazudtolja meg magát: „Mindkettő! hiszen jó olasz emberként imádom a szénhidrátot minden formájában!”