Karácsonyi séf ajánlat a Toscanában!

Teljes adventi pompában várjuk már a hozzánk betérőket, és az ünnepi időszakra külön karácsonyi séf ajánlattal készültünk. Bár olasz földön ahány régió, annyiféle karácsonyi menü, de az ünnepi asztalok itt is roskadoznak.
Ahogyan egy átlagos étkezésnél, az előétel itt sem hiányozhat, a bruschetta ilyenkor is népszerű, télen-nyáron egyaránt nehéz neki ellenállni. Karácsonyi séf ajánlatunk sorát mivel mással, mint toszkán bruschettával kezdenénk, csirkemáj pástétommal gazdagítva.

A töltött tészták szinte mindenhol népszerűek, tésztával egyébként sem lehet mellélőni soha. A mi házi canelloninknak nincs párja, így nem volt kérdés, hogy bekerül az ünnepi fogások közé.

A déli tartományokban karácsony táján a tengeri herkentyűs tészták népszerűsége töretlen , mi most visszanyúlunk a jól bevált vénuszkagylóhoz, melyet spaghettivel tálalunk.

A konfitált kacsacomb mellett most eláruljuk, mi a titokzatos cavolo nero: ez bizony a fekete káposzta, ami Toszkánából származik, igazából laza levelű káposzta. A levelek nagyon sötétzöldek, majdnem feketék, innen ered a neve. Íze kellemesen fanyar, kesernyés, édes utóízzel. E mellé a fogás mellé mindenképp valamilyen könnyed vörösbort ajánlanánk. A desszert pedig még teljesebbé teszi a karácsonyi hangulatot: a csoki pangiallo. Maga a pangiallo szó szerint ” sárga kenyér”, egy római desszert, amelyet a hagyomány szerint általában a téli napforduló napján készítenek, jó ómenként, remélve, hogy a nap hamarosan visszatér – emiatt aranyszínű a héja. Előtte azonban élvezzük a karácsonyi szikrázó fényeket és a fenséges karácsonyi ízeket!