Speciali di Mario – A hal az olasz konyhában

Olaszországot minden oldalról a tenger öleli körül, így nem csoda, hogy a halas receptek az olasz konyha fontos kategóriájának számítanak. A friss halak egész Olaszországban megtalálhatók, és a mediterrán étrend alapvető elemei. Különösen a tengerparti városokban a friss halat közvetlenül a fogás után el is készítik, és helyi alapanyagokból készült körettel tálalják. Tovább

Karácsonyi séf ajánlat a Toscanában!

Teljes adventi pompában várjuk már a hozzánk betérőket, és az ünnepi időszakra külön karácsonyi séf ajánlattal készültünk. Bár olasz földön ahány régió, annyiféle karácsonyi menü, de az ünnepi asztalok itt is roskadoznak. Tovább

Adventi olasz szokások

Az advent szele már hozzánk is elért! Nemsokára beköszönt az év legfényesebb, legcsillogóbb időszaka, a varázslattal teli négy héttel kapcsolatos érdekességeket mutatunk most olasz földről. Tovább

Ha pizza, akkor Toscana!

A Toscana-ban az a jó, hogy pizzáinkat bárhová magaddal viheted! Ha már meguntad a kanapén ücsörgést, vagy nem szeretnél a futárra várni, rendeld meg kedvencedet és ugorj be érte hozzánk az étterembe!  Mi elkészítjük neked, csak érte kell jönnöd és ezáltal a szállítás fenntarthatóságáért is tettél valamit! Tovább

Így edd magad olaszra

Az olaszok azért élnek, hogy kiélvezzék kulináris hagyományaik minden ízét: frissen szedett paradicsom, házi készítésű tészta, friss sós kenyér, tökéletesre érlelt húsok, ínycsiklandó friss mozzarella és méregerős kávé, hogy csak néhányat említsünk. Jellemzően bűntudat nélkül fogyasztják összes alapvető ételüket és italukat, és ezeket az ízeket szeretik másokkal együtt megélni, gyakran megállnak néhány órára, hogy együtt ebédeljenek vagy vacsorázzanak kollégáikkal, családtagjaikkal és barátaikkal. Tovább

Mario blog

A friss tészta elkészítését tanulta meg először Mario, a Toscana új séfje, akit már gyerekkorában lenyűgözött ez a varázslatos, már szinte misztikus folyamat, amelynek igazi mesterei az olasz anyukák és nagymamák. „Egy gyermek szemein keresztül megfigyelni még fantasztikusabb élmény volt, szinte lenyűgözött, hogy mennyiféle és milyen különleges tésztát lehet létrehozni két olyan egyszerű alapanyagból, mint a tojás és a liszt” – meséli.  Tovább

Chianti régió

Ha meghalljuk a “Chianti” szót, lelki szemeink előtt talán először egy karcsú borospohár jelenik meg, de rögtön utána a zöld lankákkal, erdőkkel, kastélyokkal, szőlőültetvényekkel és festői ciprusfákkal ölelt táj. Ez a kifejezés testesíti meg leginkább a Toszkánáról alkotott képet! A Chianti régió Toszkána egyik legszebb és egyben leghíresebb területe. Tovább

Dallam két szólamban

Szerettük volna születésnapunkat méltó módon megünnepelni: kicsit visszatekinteni az elmúlt évekre, hagyományainkra, amelyekben gyökerezünk, és ugyanakkor megélni a mát, ünnepelni a jelent, hogy itt vagyunk, fejlődünk, megyünk előre tovább és mindig keressük az új lehetőségeket, a tányéron innen és túl, mindig páratlan gasztroélményt nyújtva vendégeinknek. Éppen ezért az évfordulós, ünnepi  séf ajánlatunk megkomponálásakor arra törekedtünk, hogy a vezérelv azonos legyen, és az egymás mellett szereplő fogások ne szemben álljanak, hanem együtt, harmóniában szerepeljenek az étlapon. Régi és új, hagyományos és mai, hol kis fantáziával, hol újításokkal megfűszerezve. Tovább

Margherita pizza

A kevesebb néha több: egy egyszerű pizza, kiváló alapanyagokból elkészítve királyi fogás lehet! Jól példázza ezt az egyik hagyományos nápolyi pizza legendája. Tovább