Szerettük volna születésnapunkat méltó módon megünnepelni: kicsit visszatekinteni az elmúlt évekre, hagyományainkra, amelyekben gyökerezünk, és ugyanakkor megélni a mát, ünnepelni a jelent, hogy itt vagyunk, fejlődünk, megyünk előre tovább és mindig keressük az új lehetőségeket, a tányéron innen és túl, mindig páratlan gasztroélményt nyújtva vendégeinknek. Éppen ezért az évfordulós, ünnepi  séf ajánlatunk megkomponálásakor arra törekedtünk, hogy a vezérelv azonos legyen, és az egymás mellett szereplő fogások ne szemben álljanak, hanem együtt, harmóniában szerepeljenek az étlapon. Régi és új, hagyományos és mai, hol kis fantáziával, hol újításokkal megfűszerezve.

Az előételeket nézve például, a rák tatár nem ellentétje a hagyományosnak, nem a régi-új szembeállítása, csupán finom alternatívája.

A tésztaételek lágy fodrai között mindkét esetben ott van Itália legjava; akár a bivaly mozzarellával töltött ventaglit, vagy az ördöghallal töltött mezzelune tésztát választjuk. Mind a két pasta magában hordozza a toszkán egyszerűséget, de az ízek harmóniájának tekintetében mindkettő verhetetlen! A mozzarella a klasszik, az ördöghal a trendi, ha – bár összehasonlítani nem szerencsés – de meg akarjuk fogni a lényegüket.

A halk, lágyan szóló intró után azonban a főételek, a zsályás borjúszelet és a grillezett bélszín aztán  feltekerik a hangerőt! Húsos ételeink jelentik egyébként is az igazi “fortét” az étlapon, és ez most, a szezonális ajánlat esetén sincs másképp. Előbbi, a Saltimbocca egy egészen egyszerű, mégis pompás tradicionális olasz étel, a bélszín, mellett pedig kicsit rafináltabb a körítés.  

A desszertek, a citrom delizia és a kókusz bavarois maracuja velővel a déligyümölcsök fanyarságával, de az édes ízek mámorával csendesítik le végül a menüsorunk dallamát.  

Mindez zeneműként is egy kerek egész lenne, bár a műfajt illetően még bizonytalanok vagyunk… gyertek, kóstoljátok végig, és döntsétek el Ti, nektek milyen hangokat szólaltat meg!