Reméljük, nem ez lesz az utolsó falat hal idén, ami a tányérodra kerül most augusztusban, hiszen a halfogyasztásnak rengeteg jótékony hatása van az egészségünkre, ez szinte már közhely – hoppá, máris itt az első ok, amiért érdemes például valamilyen tengeri halból készült menüt választanod:
- Ha több halat és más, omega-3 zsírsavakban gazdag ételt iktatunk be az étrendünkbe, természetes „gyulladásgátlókkal” vértezzük fel magunkat: kevésbé leszünk hajlamosak a szívbetegségekre (kutatások igazolják, hogy az ilyen típusú megbetegedések ritkábbak azok között, akik sok tengeri ételt fogyasztanak.) A halfogyasztás segíthet a depresszió leküzdésében: az omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak a hangulatunkra is!
- A kiválasztott haladat rögtön párosíthatod valamilyen friss, fehér, akár bio borral, ha már az egészségről van szó, és lehet, hogy meg is találod az új folyékony kedvencedet! A legegyszerűbb módon elkészített, például roston sütött sovány, fehér húsú halak mellé (salátával, vagy bármilyen könnyű körettel tálalva) valamilyen könnyedebb fehérbor illik. A halra némi citrust facsarva a ropogós savak és a frissesség még inkább kiemeli majd a hal ízét, egy Figula Olaszrizling tökéletes erre! Ha a halhoz tejszínes, vagy valamilyen krémesebb mártás kerül, akkor a bor is legyen kicsit teltebb ízvilágú, például egy testesebb Chardonnay ideális lehet.
- Felidézheted a nyaralás legszebb pillanatait – a sült hal illata visszarepít arra a tengerpartra, abba a hangulatba, ahol a legeslegjobban érezted magad a nyáron, legyen az egy barátságos part menti étterem vagy épp az apartmanod terasza.
- Ha vacsorára választasz valamilyen halas fogást, garantáltan nem leszel kellemetlenül tele, az ilyen ételek könnyűek, táplálóak plusz még egy laza desszert is befér mellé.
- …és vacsora közben jókat lehet beszélgetni a legutóbbi Toszkán nyaralásról vagy megtervezni a következőt akár a Napsütötte Toszkána szervezésében! Info: www.lacosta.it
Melyik győzött meg a leginkább?