Reméljük, nem ez lesz az utolsó falat hal idén, ami a tányérodra kerül most augusztusban, hiszen a halfogyasztásnak rengeteg jótékony hatása van az egészségünkre, ez szinte már közhely – hoppá, máris itt az első ok, amiért érdemes például valamilyen tengeri halból készült menüt választanod:

  1. Ha több halat és más, omega-3 zsírsavakban gazdag ételt iktatunk be az étrendünkbe, természetes „gyulladásgátlókkal” vértezzük fel magunkat: kevésbé leszünk hajlamosak a szívbetegségekre (kutatások igazolják, hogy az ilyen típusú megbetegedések ritkábbak azok között, akik sok tengeri ételt fogyasztanak.) A halfogyasztás segíthet a depresszió leküzdésében: az omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak a hangulatunkra is!
  1. A kiválasztott haladat rögtön párosíthatod valamilyen friss, fehér, akár bio borral, ha már az egészségről van szó, és lehet, hogy meg is találod az új folyékony kedvencedet! A legegyszerűbb módon elkészített, például roston sütött sovány, fehér húsú halak mellé (salátával, vagy bármilyen könnyű körettel tálalva) valamilyen könnyedebb fehérbor illik. A halra némi citrust facsarva a ropogós savak és a frissesség még inkább kiemeli majd a hal ízét, egy Figula Olaszrizling tökéletes erre! Ha a halhoz tejszínes, vagy valamilyen krémesebb mártás kerül, akkor a bor is legyen kicsit teltebb ízvilágú, például egy testesebb Chardonnay ideális lehet.
  1. Felidézheted a nyaralás legszebb pillanatait – a sült hal illata visszarepít arra a tengerpartra, abba a hangulatba, ahol a legeslegjobban érezted magad a nyáron, legyen az egy barátságos part menti étterem vagy épp az apartmanod terasza.
  1. Ha vacsorára választasz valamilyen halas fogást, garantáltan nem leszel kellemetlenül tele, az ilyen ételek könnyűek, táplálóak plusz még egy laza desszert is befér mellé.
  1. …és vacsora közben jókat lehet beszélgetni a legutóbbi Toszkán nyaralásról vagy megtervezni a következőt akár a Napsütötte Toszkána szervezésében! Info: www.lacosta.it

Melyik győzött meg a leginkább?